Principele Radu

duminică, 5 aprilie 2009

Altesa Sa Regala Radu, Principe al Romaniei, este un om educat, cu un statut si o tinuta cu adevarat demne de numele pe care-l poarta. Nu este fost marinar si nici nu a inceput mineriadele. Este PRINCIPE si asta spune totul. Nu cred ca vom avea succes sa prindem monarhia prea curand insa, asa cum spunea si un prieten, daca ar fi ca acest om sa candideze la presedintie, ar avea mari sanse de castig si, cu siguranta, ar schimba mult Romania. Este acel tip de om care te cucereste din momentul in care-si incepe discursul. Vorbeste minunat si chiar cred ca trece si la fapte, nu stagneaza doar la vorbe, asa cum prea multi au facut in tara asta.
Mai mult de-atat, este un om modern: are blog si are chiar si cont de Hi5 (dupa spusele dumnealui).
Ar fi un presedinte care ar reprezenta cu demnitate Romania, care nu ne-ar face de rusine atunci cand ar tine un discurs in limba engleza, spre deosebire de "scumpii" nostri presedinti de pana acum, pentru ca este, dupa cum spuneam, EDUCAT.

Pe data de 30 martie, Alteta Sa, a fost invitat la Stirea zilei (Antena 3), unde, la un moment dat a fost intrebat daca ar lua in considerare candidatura la scaunul de presedinte:

Gabriela Vrânceanu Firea: Cât de serios? Cineva vă întreabă concret, dacă aţi luat în calcul chiar o anumită candidatură la prezidenţiale? Aveţi, spune telespectatorul, toate calităţile unui lider puternic.

Principele Radu: Eu nu pot să spun la asta decât că e foarte măgulitor. Pentru că încrederea oamenilor nu se poate câştiga decât pe cale corectă, cinstită. Restul e trecător. Pentru aceasta însă trebuie să ne gândim un pic şi la cauza acestor lucruri, nu numai la efect. Dacă se întâmplă aşa, înseamnă că, pe de-o parte, ceea ce noi reprezentăm ca leadership este ceva valoros şi pe de altă parte, că acest lucru lipseşte. Tot ce vreau să spun este că acest lucru trebuie privit dintr-o perspectivă profundă, nu dintr-o perspectivă de ambiţie personală. Această instituţie are 142 de ani şi mai are încă 142 de ani de-aici încolo. Lucrurile trebuie privite la cauza lor profundă. Dacă România are nevoie de noi, noi vom ajunge acolo unde România doreşte. Şi calea aceasta pe care aţi menţionat-o dumneavoastră este o cale care este în perfectă consonanţă atât cu UE, cât şi cu principiile de azi ale democraţiilor lumii. E în contradicţie cu forma de guvernământ pe care Casa regală a ţinut-o întotdeauna ca o parte a identităţii ei, dar din punctul de vedere al meritului personal, al dreptului cetăţeanului de a face bine ţării lui din poziţia cea mai potrivit posibilă, este perfect justificat.


O parte din biografie, luata de pe site-ul Altetei:

Nascut (Radu Duda) la 7 iunie 1960, la Iasi, într-o familie de medici, fiu al profesorului doctor René Duda si al medicului Gabriela Constandache
Sotul A.S.R. Principesa Margareta a României (1996)
Creat Principe de Hohenzollern-Veringen (1 ianuarie 1999)
Creat Principe al Romaniei si Alteta Regala (5 ianuarie 2005)

Liceul Internat din Iasi, 1979
Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica, 1984
Colegiul National de Aparare, seria a XI-a, 2002
Colegiul George C. Marshall, Garmisch, Germania, 2003
John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard, «2004 Program for Senior Executives in National and International Security»

Colonel în Armata României
Doctor în stiinte militare, 2006

Reprezentant Special al Guvernului Romaniei
Consilier al Majestatii Sale Regelui Mihai I

6 comentarii:

darcu spunea...

Si de ce nu e un oportunist care s-o insurat pentru faima si interes? OK are mai multe scoli decat marinaru da asta inseamna automat ca are si mai multe scrupule? Intreb si io.
Si iliescu are blog. Cont de hi5 nu stiu daca are :)).

Narayan spunea...

Uita-te pe www.antena3.ro la Stirea zilei din data de 30.03.2009 (pentru asta iti trebuie chef si timp, evident). Nu ai cum sa nu-i dai dreptate si sa nu-l apreciezi pentru ceea ce spune legat de situatia in care a fost si este Romania. Am sa mai pun un citat care mie mi-a placut foarte mult legat de ce inseamna iubirea de tara:

"Iubirea de ţară se măsoară aşa; În câţi km de autostradă sunt făcuţi pe an. Şi am să vă spun că turcii îşi iubesc ţara cu 40 km de autostradă pe an, numai într-o direcţie, spre sud. Iubirea de ţară se măsoară în numărul de spitale private pe care le construieşti, chinuindu-te să iei bani din străinătate, cum am făcut eu care m-am dus în statul Missouri şi am încercat să conving camere de comerţ din orăşele şi universităţi din orăşele să vină să construiască la Tecuci un spital privat. Se măsoară iubirea de ţară în cât de multe biblioteci ai făcut, în cât de multe parcări faci în marile oraşe. Să vă spun că Geneva, care e un oraş mare cât un sector din Bucureşti, are pe numai 2000 metri pătraţi trei parcări de câte 800 de locuri şi când te duci la Geneva ai mândria că-ţi poţi parca maşina sub lac… aşa se măsoară patriotismul. De fapt viziunea în ziua de azi nu este una idealistă, e una pragmatică. Îţi iubeşti ţara dacă nu pleci din mandatul tău până când nu s-au făcut 300 locuri de parcare subterană. Atunci înseamnă că o iubeşti. Când trimiţi grâul de la Teleorman în Egipt pentru că UE nu-l vrea pentru că nu-i de calitatea pe care o cere Europa, cauţi imediat un loc unde să-l poţi trimite ca să nu te trezeşti a doua zi cu el putrezit. Asta înseamnă patriotism."

darcu spunea...

OK nu te contrazic. Da' discursuri au toti. O sa ma uit si la emisiune daca o sa am timp si poate revin cu mai multe idei. Pace!

Petrescu Ionut Daniel Grupa 4.2B spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=cuGNxEiaayU

Am facut aici un video despre Principele Radu si casa regala.

Narayan spunea...

merci de link si de vizita

Dan Ioanitescu spunea...

Principele Radu nu este os domnesc. Este o Duda mezaliata cu o casa regala. El interpreteaza rolul de principe si vrea sa interpreteze si rolul de presedinte. Arta nu-l mai atrage pe scena teatrului, doreste scena politica.

Trimiteți un comentariu