O tara de nesimtiti

duminică, 26 iulie 2009

Ea, 50 si ceva de ani, grasa. El, tot cam 50 si ceva, oarecum slab. Baiatul, cam 20 de ani, slab. Ea a fost cea care a facut bagajele, deci ea a dat ordine sa fie carata jumate de casa. Ei dormeau, ea s-a extins treptat: geanta, servetele, sudoku, apa, cafea, miere (2l!!), telefoane, stilou pentru injectat insulina, aparat de masurat glicemia etc. Ii era somn si si-a intins picioarele pe ei (ei dormind in continuare). Ea incerca sa-si faca loc si pe scaunul meu. Eu cobor manerul dintre scaune si o pun sa se rezume la locul ei, subtil. Ea se apuca de dat ordine: coboara gentile, pune X acolo, da-mi sandalele sa ma schimb, incheie-ma la sandale, bea apa ca sa nu o aruncam, bea apa ca vara trebuie sa bei cam 4 litri, pune cartela in telefon, pune X optiune la telefon (si asta e doar o parte infima din ce a ordonat).

De aproximativ 2 ani tot circul cu trenul, lunar, pe traseul Iasi-Bucuresti. Femeia de mai sus e doar un exemplu din cate mi-au fost date sa vad in tot acest timp si mi se pare ciudat ca persoanele cele mai nesimtite peste care dau sunt, majoritatea, de sex feminin. Binenteles, au fost si barbati care vorbeau despre afaceri si bani la telefon de-i auzea un vagon intreg dar, daca mi se intampla sa vreau sa dau cu capul de perete pe cineva, se intampla sa fie o femeie. Si pentru astfel de persoane imi pare rau, foarte rau, ca nu sunt genul de om care sa comenteze si sa faca scandal, ci tac, inghit si sper ca daca nu azi, nu maine, macar candva o sa se trezeasca si o sa se autoeduce romanii ca doar deh, avem pretentii de europeni.

4 comentarii:

Anonim spunea...

mereu o sa te lovesti de astfel de oameni asa ca nu dispera ...doar traim in romania ce draq ..tara tutor posibilitarilor :))))

Narayan spunea...

Da, adevarat, dar am ajuns in pragul in care m-am saturat sa dau de ei. Si nici nu sunt genul de persoana care sa plece din tara si sa ma trezesc ca dau iar peste romani cu exact acelasi comportament. Inca sper...

Lucifer spunea...

Tot ceea ce scrii este fad, nu ai veleitati pentru acest domeniu si chiar nu inteleg de ce simti nevoia sa impartasesti aceste ganduri puerile si potrivite pentru a fi impartasite intr-un cabinet psihologic...

Narayan spunea...

@Lucifer: repet pentru a nu stiu cata oara.. e un blog PERSONAL si scriu despre ce vreau, cum si cand vreau EU. pe mine nu ma intereseaza daca tu sau oricine altcineva citeste ce scriu si mai mult de atat nu oblig pe nimeni sa citeasca deci nu inteleg ce pm cauti tu aici si cu ce te deranjeaza pe tine ce scriu si cum scriu atat timp cat nu te trag de maneca sa citesti si chiar sa comentezi. daca vreau sa scriu ca pe messenger cu prescurtari gen "asl pls" sau stiu eu ce aberatii, am s-o fac... daca am sa vreau sa povestesc ce am visat cu nu stiu cati ani in urma, o fac... asa ca te poftesc intr-un mod foarte frumos sa pleci cat de repede poti de pe adresa asta daca nu-ti convine ce e pe-aici.
asa cum am mai zis intr-un comentariu, "pa si pu...la revedere"!

Trimiteți un comentariu