Intrebari intrebatoare

vineri, 28 august 2009

De ceva timp imi caut job (da, stiu, am nimerit si eu tocmai minunata "criza" dar n-am ce face.. sper in continuare :P) si, ca tot omu', folosesc celebrele site-uri e-jobs, BestJobs si altele de acest gen. Multe dintre anunturi contin grave erori gramaticale, altele ofera prea putine informatii, altele au titlu mare "ANGAJAM" in loc de pozitia pe care fac angajari, iar altele au un mini-interviu atasat, la care esti obligat sa raspunzi pentru a putea aplica. A se observa ca am exclus din start anunturile care sunt corect scrise, dau destule detalii etc., pentru ca nu despre ele vreau sa vorbesc.
Dintre toate astea, cel mai mult ma deranjeaza acele intrebari, care, nu doar mie, mi se par extrem de stupide. Am facut mai jos un top al catorva dintre cele peste care am dat (imi cer scuze, dar multe dintre ele le-am uitat), la care daca aveti adaugari, let me know.

1. De ce te-as angaja pe tine?
Umm... de ce nu??

2. Care este primul cuvant care iti vine in minte cand te gandesti la "MUNCA"?
Nu e cuvant, dar stiu ca tre' sa ma platesti pentru brainstorming..

3. Ce calitati te recomanda pentru aceasta pozitie?
Ai citit macar CV-ul, sau hai, fie.. ai aruncat macar asa un ochi peste el?

4. Care sunt primii trei factori ce te motiveaza la locul de munca?
Vorba cantecului: "money, money, money".

5. Cum lucrezi cu informatiile confidentiale?
Pai, sa vedem...preiau informatiile si le vand to the higher bidder, eh, ce zici?

6. Ce iti doresti de la acest job?
Vrei sa reiau raspunsul de la intrebarea nr. 4?

7. Ce asteptari ai de la acest post in cadrul organizatiei noastre?
WTF?

8. Ce iti doresti pe plan profesional in urmatorii X ani?
Dracu stie daca o sa mai traiesc maine si tu vrei sa-mi fac planuri profesionale?

9. Care sunt primele X adjective care te descriu cel mai bine?
Repet: te-ai uitat macar la CV-ul ala?


Mai rau e faptul ca trebuie sa raspunzi intr-un mod "destept, filosofic" la intrebarile de genul asta si stiti, atat tu, cat si cei de la HR, ca sunt raspunsuri inflorite doar de dragul "jocului". Si, mai mult, daca te intreaba lucrurile astea inainte de selectia CV-urilor, pai ce mai ramane pentru interviul propriu-zis? Intrebari de genul "ce ai face daca ai fi invizibila?" (pentru asta, recunosc, trebuie sa ofer credit Oanei :)) )

3 comentarii:

Anonim spunea...

articolasul asta e o radiografie perfecta a tineretului din ziua de azi. va intereseaza doar banii si tratati cu multa superficialitate un eventual job (care presupune o oarecare implicare daca ai pretentia sa avansezi in cariera sau sa ti se mareasca salariul la un moment dat). mult succes! :)

Narayan spunea...

Raspunsurile la intrebarile de mai sus erau in gluma scrise, trebuia sa realizezi asta. E vorba despre niste lucruri care se subinteleg.. o persoana se angajeaza ca are nevoie de bani, ca vrea sa faca ceva cu viata ei si sa-si faca o cariera. Sunt lucruri care se stiu si care nu cred ca mai trebuie intrebate. Si nu, nu e vorba de o generatie sau alta, sunt chestiuni generale, aplicabile pentru orice varsta.

Anonim spunea...

Da foarte simplutz subiectul.....e lumea care ne inconjoara si mai toti ar trebui sa fim constienti de stupiditatile din jurul nostru

Trimiteți un comentariu